Раб. време :
Тел. :

Кореново лечение

Когато зъбният кариес се задълбочи,кариозната лезия достига до нерва на зъба и той се възпалява. Развива се пулпит. Зъбите с пулпит са силно болезнени, но в някои случаи могат и да не причиняват болка. Неизлекуван, пулпитният зъб развива периодонтит (възпаление на тъканите около корените на зъба). Лечението представлява отстраняване на възпалената или некротична тъкан , обработване на кореновите канали  , промиване и запълването им . Необходими са две до четири посещения за завършване на лечението. 

Какво представлява съвременната ендодонтия?
Сигурно сте се питали какво по-различно може да Ви предложи един ендодонтист при кореново лечение от това, което до сега са правили толкова зъболекари.
Всъщност самата истина е, че днешната ендодонтия разполага със съвременно оборудване и различни техники и методики, с които е възможно да се превъзмогнат причините довели както до екстракциите на зъби, така и до дълготрайните „никога не свършващи“ напрежения при определени зъби.

Машинна обработката на каналите:
ProTaper Universal® е последно поколение никел-титанова ендодонтска система, обхващаща всички сфери на лечение на коренови канали – ръчна и машинна обработка, прелекуване при неуспешно проведено лечение, запълване със системата Thermafil.
Машинните пили осигуряват бързо и висококачествено оформяне на канала. Специалният им дизайн – с неактивен връх – позволява сигурно и безопасно разширяване. Формата им максимално съответства на формата на кореновия канал, което намалява до минимум напрежението в инструмента при работа, като по този начин ограничава възможността за допускане на грешки при обработката на каналите. Никел-Титановата структура осигурява изключителна гъвкавост на инструментите, което ги прави особено подходящи при трудни за обработване канали – с големи извивки и стеснения.
Специалният набор пили за прелекуване на коренови канали дава възможност за премахване на стария пълнеж от канала и последващо правилно оформяне и запълване.

Ние даваме гаранция,че накрая на лечението няма да има счупен инструмент в лекувания зъб!